×

Gem til din ønskeliste

For at kunne gemme et smykke på en ønskeseddel, skal du være medlem af Castens Clubben. Det er nemt at tilmelde sig og tager mindre end et minut.


×
×

Nyhedsbrev

* "Hemmelige" smykker * Events
* Historier fra værkstedet * Tilbud

 

Book
design-
møde
9. Oktober 2018

BTS: Se skabelsen af et unikt opal vedhæng

Engang imellem tager jeg mig tid til at skabe et ægte ”con amore” smykke via voksstøb eller cire perdue som denne antikke metode også kaldes. At bygge sådant smykke er altid en tidskrævende proces, men også åh-så tilfredsstillende – og denne gang begyndte processen med en smuk 3 karats opal fra Ætiopien.

Denne helt fortryllende ædelsten fortjente et helt unikt smykke syntes jeg, og efter at have tegnet utallige skitser måtte jeg sande at jeg var ude af stand til at bestemme mig for et af dem. Så derfor vovede jeg et eksperiment: Hvad sker der, hvis jeg beder mine tilhængere på Facebook om at stemme på deres yndlingsdesign? Tør jeg det? Det gjorde jeg, og det viste sig at det var mindst lige så svært for dem at bestemme sig som for mig, men til sidst udkrystaliseredes en vinder:Og så gik jeg i gang med et stykke voks - en guldsmed på en mission. Som næsten altid ændrede mit design sig lidt i processen hvor jeg gik fra to dimensioner til tre. Jeg besluttede at gøre øskenet bredere og opdele det i to for at lette designet. Og så undlod jeg boblerne med den ekstra fatning ved siden af førnævnte øsken, designet var stærkt og smukt som det var, syntes jeg. Også bagsiden af vedhænget blev meget omhyggeligt gennemarbejdet – det skulle være mindst lige så yndefuldt som forsiden! Selve udskæringen af voksen med fræsere og knive tog to hele dage og alligevel fornemmede jeg, at formen endnu ikke var helt færdig, da jeg afleverede den til støbning.


Og ganske rigtigt: Efter støbningen var denne skønhed meget tung og endnu e smule klodset. Guld vejer jo det samme som bly, og derfor besluttede jeg at lette designet endnu mere. Et helt gram guld blev omhyggeligt skrabet bort og vedhænget gik fra kønt til virkelig smukt: dets linjer svang sig nu graciøst og luftigt som buerne på et elvertempel. Eller som på et smykke designet af selveste Victor Horta!

Men nu satte tvivlen ind igen: Skulle jeg fatte opalen direkte på guldet og lade det varme lys trænge igennem den med det resultat, at den glødede varmt og æterisk som glitrende fe-vinger ... eller skulle jeg fatte den med en tynd sort-oxyderet sølvplade bagved som ville fremhæve farverne og særligt lade de blå nuancer træde frem? Tro mod min mission besluttede jeg mig derfor at spørge mine trofaste Facebook-tilhængere igen, og denne gang var de mere klare i mælet: Den mørke version vandt.


Efter at have fattet ædelstenene var smykket fuldendt. Det fantastiske ved opaler er, at de synes at være levende: bevæger man stenen vil den uophørligt ændre sig på den mest fascinerende vis. Opalen er på alle måder noget særligt hvilket gør hele dette smykke ganske enestående. Men inden jeg fattede stenene tog jeg faktisk en gummiform af vedhænget, hvilket betyder, at jeg vil kunne genskabe det – eller i al fald noget meget tæt på, for stenen er som sagt helt unik. I fremtiden vil jeg kunne skabe vedhæng af andre materialekombinationer og måske med flere detaljer: boblerne og flere diamanter som på den oprindelige tegning fx. Men al de stund at dette er førsteudgaven er den stemplet med et "1" - hvilken også er angivet i certifikatet som den kommende ejer får med.

 


Jeg har i øvrigt døbt smykket Ilyana hvilket betyder "blødhed", "venlighed" og "mildhed", og jeg synes, det beskriver egenskaberne ved dette design perfekt.

Tak til alle mine skønne følgere på Facebook – i har en stor del af æren for udseendet af dette smykke! Hvis du gerne vil være med til den slags projekter i fremtiden, vil jeg opfordre dig til at følge Castens på Facebook og også melde dig ind i clubben her på siden hvor der vil være separate afstemninger for medlemmerne. Her er en video, der koger de mange timers arbejde ned til 2 minutter og 41 sekunder:Ilyana er lige nu til salg i butikken – vi får se hvem der kommer først og køber hende. Se flere billeder og prisen her. Hvis du elsker designet, men gerne vil have en anden kombination af materialer eller måske nogle bobler, flere diamanter osv., så kontakt os og lad os lave din helt egen version af Ilyana!

Book designmøde

 

Hvordan skal DIN version se ud?

Tags: video, unika, voksstøb

Kommentarer

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Blog Kategorier


Arkiv


Seneste designs

Følg os

Top