×

Gem til din ønskeliste

For at kunne gemme et smykke på en ønskeseddel, skal du være medlem af Castens Clubben. Det er nemt at tilmelde sig og tager mindre end et minut.


×
×

Nyhedsbrev

* "Hemmelige" smykker * Events
* Historier fra værkstedet * Tilbud

 

Book
design-
møde
9. Maj 2017

Redesign af et arvestykke – en hyldest til generationer af mødre

Mange af os føler sig dybt forbundne til familiens tidligere generationer. Derfor er morsdag også den helt rigtige tid at huske og hylde ikke bare vores egen mor men også de mødre der kom før hende.

Dette var også min kundes hensigt, da hun opsøgte mig med tre gamle diamantringe: Hendes mors vielsesring, hendes mormors vielsesring og den ring som hendes mormor fik, da hun fødte min kundes mor. Alle ringene var i en noget sørgelig tilstand: De havde aldrig været bygget specielt kraftige og mange års slid havde efterladt sit spor. Det var ikke engang værd at forsøge at reparere på det slidte guld, ulig diamanterne, der jo naturligvis ikke viste det mindste spor af brug efter årtiers kærlighed og hverdag.


Derfor havde min kunde taget en beslutning: Hun ønskede, at jeg skulle skabe en hvidguldsring som samlede alle formødrenes diamanter i én ring. Hun havde en overordnet idé om en S-formet ring og var meget klar omkring vigtigheden i, at diamanterne sad i nøjagtigt den rette genealogiske rækkefølge.

At tegne sådan et smykke er altid vældig interessant for begge parter. Papir er som bekendt taknemmeligt fordi alt kan ændres og bordet ikke fanger. Derfor er skitserne også et skønt værktøj til at afprøve en række ideer og variationer før man enes om et endeligt design. Jeg begynder altid med at tegne en løs råskitse med blyant, før jeg strammer designet op med en tynd tusch. Desuden bruger jeg ofte farveblyanter for at illustrere de forskellige materialer og ædelsten, hvilket også gør det nemmere for mine kunder at forestille sig det endelige design.


Så således arbejdede vi sammen – min kunde talte og jeg tegnede - og vi fandt relativt hurtigt frem til et design, hvor ringens nederste del endte med en 5 mm stor og meget smuk blå-lilla tanzanit. Min kunde valgte denne ædelsten fordi hun holder af farven, men den opfylder også en anden funktion: Tanzanitten skulle have nøjagtigt samme dimensioner som den diamant min kunde bærer i hendes vielsesring. Det er planen, at når min kunde er gået bort og denne nye ring samt hendes vielsesring nedarves til hendes datter, så skal tanzanitten erstattes af diamanten fra vielsesringen. På denne måde vil min kundes diamant i fremtiden indtage sin rette plads blandt formødrene, så 4. generation af familiens kvinder kan bære arven videre.Jeg elsker at arbejde med den slags projekter og går til dem med en vis ydmyghed og stolthed over at være blevet udvalgt til at håndtere smykker med så stor affektionsværdi som det ofte er tilfældet. Jeg gør mig altid stor umage for at eksekvere designet så tæt på min kundes emotionelle hensigt som muligt, hvilket i dette tilfælde betød, at jeg blev nødt til omhyggeligt at sortere og opbevare de individuelle diamanter i hver deres tydeligt afmærkede pose, for at være sikker på, at de rigtige diamanter blev fattet det rette sted. 


 

Jeg havde et fantastisk samarbejde omkring tilblivelsen af ringen,
Karin forstod med det samme hvad det var jeg ønskede mig.
Jeg har efterfølgende fået mange postive kommentarer på ringen.

Gitten Hammerberg

 

 

Jeg er ganske stolt af det endelige resultat og det er mit håb, at Gitten kommer til at smile og kærligt erindre hendes formødre hver gang hun bærere denne ring. Hvis du også gerne vil have mig til at redesigne nogle af DINE arvesmykker, er du velkommen til at kontakte mig for et uforpligtende designmøde.

 

Book designmøde

 

Tags: redesign, arvestykke, diamantring

Kommentarer

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Blog Kategorier


Arkiv


Seneste designs

Følg os

Top